متن کامل پیام حجتالاسلاموالمسلمین احمد مروی به این شرح است:
اعوذبالله من الشیطان الرجیم
بسمالله الرحمن الرحیم
الحمد لله رب العالمین الصلاه و السلام علی اشرف الانبیاء و المرسلین حبیب اله العالمین ابی القاسم المصطفی محمد صلی الله علیه و علی اهل بیت الطیبین الطاهرین و علی صحبه المنتجبین قال الله العظیم فی محکم کتابه الکریم یا ایها الرسول بلّغ ما انزل عیلک من ربک و ان لم تفعل فما بلّغت رسالته
عید بزرگ جامعه بشریت را به همه مردم جهان، به همه انسانهایی که مورد خطاب اسلام هستند؛ «وَ ما أَرْسَلْناکَ إِلَّا کَافَّةً لِلنَّاسِ» تبریک عرض میکنم. پیامبر عظیمالشأن برای هدایت همه انسانها، برای بشریت در طول تاریخ و اعصار مبعوث شدند و غدیر هم که ادامه حرکت پیامبر عظیمالشأن و ضمانت بخش حیات اسلام است، متعلق به همۀ انسانها و متعلق به بشریت است. زنده کردن خاطره غدیر و بزرگداشت روز غدیر یک مسئله شخصی و فرقهای و یا یک مسئله صرفاً تاریخی نیست، مسئله¬ای مربوط به کلیت انسانها در تمام ابعاد زندگی است. من این روز بزرگ، عید اللهاکبر را به همه مسلمانها، به همه انسانها و بشریت و شما عزیزان و شنوندگان و بینندگان معزز و مکرم تبریک و تهنیت عرض میکنم.
لازم میدانم مراتب تأثر و تأسف شدید خودم را نسبت به این حادثۀ بسیار تلخی که در لبنان عزیز اتفاق افتاد، ابراز کنم. همدردی خودم و تسلیت خودم را خدمت مردم عزیز و مقاوم و صبور لبنان و سید مقاومت، سید عزیز، سید حسن نصرالله تسلیت عرض کنم. انشاءالله خداوند به بهترین وجه این مصیبت را و این حادثه بسیار تلخ و دردناک را برای مردم عزیز لبنان به بهترین وجه جبران بفرماید. به خانوادههای محترمی که در این قضیه عزیزانشان را از دست دادهاند تسلیت عرض میکنم. ما خودمان را و مردم ایران خودشان را در کنار مردم عزیز، صبور، مقاوم و مظلوم لبنان میدانند و میبینند و من هم از کنار مضجع شریف و نورانی حضرت ثامنالحجج علی بن موسیالرضا علیهم آلاف التحیة و الثناء برای مردم عزیز لبنان صبر و مقاومت از خداوند درخواست میکنم.
انشاء الله خداوند لبنان را و همۀ بلاد اسلام را و همۀ مسلمانان را از همۀ این گرفتاریها نجات دهد و انشاء الله لبنان مقاوم و سرافراز دوباره خود را بسازد. این نکته گرچه نیازی به بیان نیست، الحمدالله مردم خودشان به آن سطح از معرفت و آگاهی و روشنبینی رسیدند که دشمن از هر فرصتی استفاده میکند تا بتواند نقشههای شوم خود را در منطقه جاری و اجرایی کند. قطعاً از این حادثه تلخی که به وجود آمده، دشمنان مردم لبنان، دشمنان استقلال لبنان، دشمنان آزادی لبنان، دشمنان مقاومت لبنان سعی میکنند از این فرصت حداکثر سوءاستفاده را ببرند؛ مردم عزیز و مقاوم و مظلوم لبنان جز اتکال به خدا و وحدت و اتحاد راهی برای سرافرازی ندارند و انشاء الله که همین مسیر مقاومت و صبر و اتحاد و وحدت و توکل بر خدا را در پیش خواهند گرفت و لبنان عزیز دوباره ساخته خواهد شد انشاءالله.
روایتی از امام هشتم علی بن موسیالرضا(ع) در مورد عظمت غدیر بیان میکنم: «وَاللّه ِ لَو عَرَفَ النّاسُ فَضْلَ هذَا الْیَوْمِ بِحَقیقَتِهِ لَصافَحَتْهُمُ الْمَلائِکَةُ فِی کُلِّ یَوْمٍ عَشْرَ مَرّاتٍ ولولا انی اکره التطویل لذکره من فضل هذا الیوم وَ مَا اَعْطَی اللّهُ فیه من عَرَفَهُ ما لایُحْصی بِعَدَدٍ»؛ این نمونهای است از روایات معصومین سلامالله علیهم اجمعین در اهمیت غدیر است. چرا غدیر اینقدر مهم است؟ چرا غدیر به این اندازه عظمت دارد؟ اگر مسئله معرفی امیرالمؤمنین علی(ع) و بیان فضایل و کمالات امیرالمؤمنین(ع) باشد که پیامبر اعظم(ص) در طول 25 سال در مقاطع مختلف در فضیلت امیرالمؤمنین(ع) فرازهای متعددی را بیان فرموده بودند: «انا مدینه العلم و علی بابها»؛ «انت منی بمنزله هارون من موسی» و روایات دیگر و نیز آیات فراوان قرآن کریم نظیر: «إِنَّما وَلِیُّکُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکِعُونَ». همه این موارد در رابطه با امیرالمؤمنین علی علیهالسلام هستند که همه فرقههای اسلامی اینها را قبول دارند.
در طول این 23 سال هم درآیات شریفۀ قرآن و هم در سخنان پیغمبر(ص) به فضائل و کمالات شخصیت امیرالمؤمنین(ع) اشاره شده ولی برای هیچکدام آیه «الیَومَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُم فَلا تَخشَوهُم وَاخشَونِ الیَومَ أَکمَلتُ لَکُم دینَکُم» نازل نشد. در غدیر چه اتفاقی افتاد که آیه «الیَومَ أَکمَلتُ لَکُم دینَکُم وَأَتمَمتُ عَلَیکُم نِعمَتی وَرَضیتُ لَکُمُ الإِسلامَ دینًا» نازل شد؟ در غدیر، اسلام والی و ولی پیدا کرد. جامعه اسلامی مدیر پیدا کرد. این خیلی مهم است. در غدیر، مدیریت جامعه اسلامی به امر خداوند توسط پیغمبر اکرم(ص) تضمین شد، راه برای آینده مشخص شد لذا «الیوم اکملت لکم دینکم الیوم یئس الذین کفروا من دینکم». جامعه والی و مدیر پیدا کرد؛ ازاینرو غدیر مسئله شخص نیست؛ مسئله استمرار حرکت پیغمبر اکرم(ص) توسط مدیریتی که ایشان منصوب کردند و بیان فرمودند، مطرح است.
حتی از اهل سنت در مورد غدیر و ولایت امیرالمؤمنین(ع) نکات جالبی را در اختیار داریم. عبدالله علائلی از نویسندگان معتبر و علمای بزرگ اهل سنت لبنان که کتابی بسیار عمیق در مورد عاشورا و امام حسین علیهالسلام دارد، در تحلیل بسیار زیبایی گفته: «انّ عید الغدیر جزءٌ من الاسلام فمن انکرهُ فقد انکر الاسلام بذات»؛ غدیر را نمیتوان از اسلام جدا کرد. یا شهابالدین آلوسی مفسر اهل سنت در کتاب «روح المعانی» در مورد آیه «وَقِفُوهُمْ إِنَّهُمْ مَسْئُولُونَ» در خصوص اینکه خداوند متعال از چه چیزی سؤال میکند، اقوال مختلفی را نقل میکند؛ اینکه خدا از توحید، اعتقادات، اعمال سؤال میکند. بعد در بخشی از کتاب میآورد، یکی از پرسشهایی که (در قیامت از انسان) میشود، در خصوص ولایت حضرت(ع) است.
در غدیر ولایت تثبیت شد، نظام پیدا کرد، اسلام نظاممند شد. غدیر یک قضیّه صرفاً تاریخی و مربوط به یک شخص اصلا نیست، متعلق به جامعه بشریت است. جامعه بشریت برای حیات، سعادت و خوشبختی خود متولی و ولی پیدا کرد. لذا آن تعداد که ما در طول تاریخ برای ولایت و امامت شهید و کشته دادیم، برای اصل اسلام ندادیم.
ابن خلکان یک مورخ بسیار معتبر اهل سنت بوده که سخن، بیان و نقل تاریخی او سند است؛ سخن این شخص بسیار معتبر است. او در کتاب تاریخ خود آورده؛ «آنقدر که برای امامت و ولایت کشته شدند و شهید دادهشده، برای اصل اسلام و قرآن کشته نشدند». چون این ولایت و امامت استمرار جریان اسلام بود و دشمنان دلخوش کرده بودند که بعد از ارتحال پیغمبر اکرم(ص) به دلیل اینکه پیغمبر فرزند پسری ندارند و کسی راهشان را ادامه نمیدهد، اسلام از بین خواهد رفت. همه دلخوشی دشمنان به این بود که پیغمبر(ص) از دنیا رحلت بفرمایند و پرونده اسلام و توحید بسته شود، ولی پیغمبر اکرم(ص) در غدیر دشمنان را ناامید کرد: «الیوم یئس الذین کفروا من دینکم».
خدا بهحق محمد و آل محمد همه ما را به تعبیر حضرت رضا سلاماللهعلیه، عارف به غدیر، عامل به فرهنگ غدیر، آرمان غدیر و پیام مبارک و نورانی غدیر قرار بدهد. ان شاء الله
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
انتهای پیام/
نظر شما